BRL 1201

Per 20 april 2010 zijn wij gecertificeerd volgens de KBI Beoordelingsrichtlijn Bliksemveilig BRL 1201.

De BRL 1201 is een certificatieregeling voor het ontwerp, de installatie van en inspectie van bliksembeveiligingsinstallaties. Het is een regeling die gebaseerd is op de huidige, wereldwijde norm op het gebied van bliksembeveiliging: de NEN-EN-IEC 62305.

De BRL 1201 is ontstaan met medewerking van de Vakgroep Bliksembeveiliging, de KBI (Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector), de overheid, certificerende instellingen en opdrachtgevers. Met de BRL 1201 heeft onze branche een stevig instrument in handen om de kwaliteit vast te stellen en te waarborgen. De regeling is onder beheer van de KBI. Daarmee is de objectiviteit en kwaliteit waarmee op de naleving wordt toegezien gegarandeerd.

Aan de hand van de BRL 1201 kunnen onze klanten toetsen of ze te maken hebben met een professionele (onder)aannemer die werkt volgens de meest moderne norm, en kunnen wij onze kwaliteit op objectieve wijze aantonen. Daarnaast zorgt de jaarlijkse audit, uitgevoerd door TÜV Rheinland, ervoor, dat er binnen onze organisatie actief naar de bedrijfsprocessen wordt gekeken.

En last but not least: het BRL 1201-certificaat is hét toelatingscriterium voor lidmaatschap van de Vakgroep Bliksembeveiliging.

Comments are closed.